Wegedajnia

Wpis

sobota, 05 października 2013

Sałatka z brokuła z kiełkami fasoli

Pyszna lekka sałatka ,może być jako dodatek do dania głównego bądź podawana solo..

Składniki:

brokuł - 10różyczek

kiełki fasoli w zalewie-garść odcedzonych kiełków

pomidory - 2 średnie

papryka czerwona konserwowa - 4 plastry

dodatki: ziarna słonecznika ,orzechy nerkowca

cytryna do skropienia opcja dodatkowa

 

Wykonanie:

Różyczki brokuła sparzam i gotuję by nie straciły koloru i co ważne swojej jędrności.Około 3 minutki na ogniu.Warto nakłuć widelcem by sprawdzić czy nie jest zbyt twardy.Gdy osiągnie pożądany stan, odcedzam wykładam do naczynia,dodaję garść odcedzonych kiełków,pomidory pokrojone w pół księżyce,paprykę w grubszą kostkę i dosypuję wedle gustu orzechy i słonecznik.Można całość skropić delikatnie cytryną.Idealna lekka kolacja jak i dodatek do obiadków:)

Smacznego!



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
medini
Czas publikacji:
sobota, 05 października 2013 00:17

Polecane wpisy